Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Uitkleden van mijn kindje


Bij het aan/uitkleden is het belangrijk dat uw kind recht voor u ligt. Draai hiervoor het aankleedkussen of leg uw kindje er dwars op. Dit is een fijne houding om contact te maken. Als uw kindje u aan gaat kijken helpt dit ook mee om een ronde houding uit te lokken. Nog een voordeel is, dat er op deze manier geen verschil gemaakt wordt tussen links en rechts


De meeste kleertjes zijn zo gemaakt dat ze heel makkelijk onderlangs aan- en uitgedaan kunnen worden. Dit voorkomt onnodig 'gefrunnik' bij het hoofd en getrek aan armen en benen. Door uw kind van links naar rechts op zijn zij te draaien kunt u de kleertjes aan-en uittrekken. U hoeft uw kind dan niet elke keer op te tillen.


Trek bij het verschonen van de luier uw kind niet aan zijn beentjes omhoog. Til de billen van uw kind op Dit doet u door uw kind vast te houden bij de bovenbeentjes en hem 'op te rollen'. De luier kunt u er zo goed onder schuiven.


Belangrijk is om uw kind niet tegen fel licht in te laten kijken. Uw kind kan dan door het tegenlicht uw gezicht niet zien.

Download de folder: Kinderfysiotherapie bij zuigelingen op de afdeling


<< Terug naar de onderwerpen