Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Ontslag

  • A5_Zuid_JBZ_Ontslag_babymaxicosi_142.jpg

  • A5_Noord_JBZ_babymaxicosi_276.jpg

  • A5_Zuid_JBZ_Afscheid_afdeling_147.jpg


Wanneer uw baby mee naar huis mag na de ziekenhuisopname, hangt af van de toestand van uw kind. Over het algemeen gaan kinderen die ouder zijn dan 36 weken, alles zelf goed drinken en verder geen problemen hebben, met ontslag. Wanneer uw kind veel te vroeg geboren is, kan het zijn dat uw kind nog niet aan alle ontslagcriteria voldoet wanneer hij/zij 36 weken is.Tijdens de opname werken we gezamenlijk naar het ontslag van uw kindje toe. De kinderarts is degene die de beslissing neemt over het ontslag

Het kan zijn dat uw kind niet alles zelf drinkt, gedeeltelijk sondevoeding krijgt en/of nog low- flow behoeftig is. Bij deze kinderen zien we dat ze rond de uitgerekende datum waarop ze geboren zouden moeten worden, ze bijna zover zijn om met ontslag te gaan. Wanneer ze nog niet alles zelf drinken, kijken we eerst of ze toch blijven groeien als ze soms wat van de voeding laten staan. Als uw kind gewoon goed blijft groeien, is er geen reden om kinderen nog langer opgenomen te laten liggen.

Om u goed voor te kunnen bereiden op het ontslag is er de mogelijkheid om de informatiemap "ontslag" van de afdeling te lenen.

Tijdens het ontslaggesprek krijgt u een afspraak voor de controle op de polikliniek. U krijgt als het nodig is recepten voor medicatie/voeding. Ook krijgt u de envelop van de hielprik en de verpleegkundige overdracht mee voor de wijkverpleegkundige. Voor ontslag wordt u gevraagd een Patiƫnt Tevredenheids- Onderzoek in te vullen. Indien noodzakelijk neemt de verpleegkundige deze met u door.

Heel soms gaan ook kinderen met sondevoeding naar huis. We leren ouders dan zelf om thuis sondevoeding te geven en de sonde thuis zelf te controleren. Dit hangt natuurlijk af van de draagkracht en draaglast van de ouders. Zij moeten thuis het gevoel hebben dat zij op deze manier hun baby een veilige omgeving bieden.

Download "Als uw kindje naar huis toe mag"


<< Terug naar de onderwerpen