Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Ondersteunende Materialen

De snuggle up
De SnuggleUp is een zacht nestje wat we gebruiken om uw kind beter te positioneren en te ondersteunen. De zachte onderkant (rol) geeft wel stevigheid, maar uw kind kan zich nog steeds bewegen. Dit lijkt op de situatie toen uw kindje nog in de baarmoeder zat: wanneer uw kind zich beweegt voelt hij de begrenzing om zich heen. Dit geeft een veilig gevoel. Soms heeft een kleine prematuur nog meer ‘stevigheid’ nodig. Dan gebruiken we naast de SnuggleUp ook een bender en/of een kikker. Zo voelt uw kind aan alle kanten randen.


Kikker
 
De ‘kikker’ is een verzwaard zakje in de vorm van een kikker. Dit zakje is ontwikkeld om kinderen te helpen bij het positioneren. U kunt de ‘kikker’ rondom het hoofdje leggen en/of tegen de billen. U kunt ook delen van de kikker  gebruiken als ondersteuning van een arm of een been. De ‘kikker’ gebruiken we soms ook als een extra paar handen om uw kind te ondersteunen om in slaap te komen.


Bender
Een bender is een stevige flexibele staaf omhuld met zacht materiaal. Net als een snuggle up kan het helpen uw kind beter te positioneren en te ondersteunen. Ook een bender zorgt voor begrenzing, maar belemmert het uw kindje niet in zijn bewegingen. We gebruiken de bender om een snuggle up meer stevigheid te geven. Soms gebruiken we het ook bij (grotere) kinderen in het open bed in plaats van een snuggle up. Wanneer een kind onder de fototherapielamp ligt kan een bender ook steun en begrenzing geven. Net zoals uw kind in de baarmoeder gewend was.


<< Terug naar de onderwerpen