Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Knuffels met grijptouwtjes

  • IMG_7318.JPG


Uw kind gaat met zijn handjes op onderzoek uit. Het liefst heeft hij de handjes bij de mond. Ook heeft uw kind een grijpreflex. Dit betekent dat hij graag trekt aan alles wat in de buurt is. Dit kan dus ook zijn sonde zijn. Als hij vaak aan zijn sonde trekt, dan kan een knuffel met lange oren of sprieten (knuffel met grijptouwtjes) hem misschien afleiden. De knuffels zijn uitwasbaar en hebben een vulling van schapenwol. Deze wol houdt uw geur goed vast. U kunt de knuffel het beste eerst bij u dragen en daarna aan uw kind geven. Uw kind ruikt uw vertrouwde geur en zal het popje vastpakken in plaats van zijn neussonde.


Hoe gebruikt u de knuffel?
Leg de touwtjes van de knuffel vlakbij de sonde en de handjes van het kind. Het lijfje van de knuffel kunt u eventueel tegen het lijfje van het kind leggen zodat de knuffel een beetje vastligt. In het begin moet u soms even het kind helpen om de knuffel te ontdekken.


Als uw kind de sonde niet meer nodig heeft kunt u de knuffel weghalen. De knuffels met grijptouwtjes kunt u lenen op de afdeling.


<< Terug naar de onderwerpen