Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Hygiëneregels

Couveusekinderen zijn erg vatbaar voor infecties. Op de afdeling gelden dan ook strenge hygiëneregels voor personeel en bezoekers.


Bij ziekte
Het is heel belangrijk dat u er op let dat u en uw kinderen niet verkouden zijn of recent in contact zijn geweest met kinderziektes. Ook wanneer op school of op de crèche waterpokken of ander kinderziekte heerst en uw kind deze nog niet heeft gehad, vragen wij u dringend uw kind niet mee naar de afdeling te nemen. In deze situatie is het fijn als u even overlegt met de verpleegkundigen.

Wanneer u ziek bent, overlegt u dan eerst met de verpleegkundige of u uw baby kunt bezoeken om eventuele besmetting te voorkomen. Dit geldt bijvoorbeeld bij koorts, verkoudheid, diarree, koortslip.

Sieraden aan uw handen en armen

Sieraden aan uw handen en armen moet u afdoen en zelf bewaren. De ziekenhuisorganisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of diefstal hiervan. Beter is om waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten.

Handen wassen

Voordat u de suite binnengaat, wast u uw handen en armen tot aan de ellebogen, of in de sluis als uw baby op de isolatiekamer ligt. Ligt uw baby op een van de zaaltjes dan kunt u uw handen wassen bij de ingang van het zaaltje.

Handen ontsmetten

Voordat u met uw handen in de couveuse gaat en uw baby aanraakt, ontsmet u uw handen met handalcohol. Naast de deur en bij iedere couveuse hangt een pompje. Zo kunt u tussendoor opnieuw uw handen desinfecteren wanneer u bijvoorbeeld uw gezicht of haren heeft aangeraakt, of als u een foto heeft gemaakt.


Voordat u de kamer verlaat, desinfecteert u nogmaals uw handen met alcohol. Maakt u ook het andere bezoek attent op de hygiëneregels? 


<< Terug naar de onderwerpen