Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Couveusesuite

  • IMG_7370.JPG

  • IMG_7348.JPG

  • IMG_7386.JPG


Op de couveuseafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikken we over 10 couveusesuites. Hier verzorgen we moeder en kind samen. Drie couveusesuites zijn extra groot. Hier verblijven de moeders met meerlingen.


Op elke suite kunt u als ouder blijven slapen. Er is ruimte voor zowel de moeder als de partner Heeft uw kindje intensievere zorg nodig? Dan kunnen wij ervoor kiezen om uw kindje niet op een suite te leggen. We nemen uw kindje dan op een vierpersoons couveusezaal. Hier kunnen we de intensievere zorg beter verlenen. Als het mogelijk is verblijft de moeder dan op de kraamafdeling totdat uw kindje overgeplaatst kan worden naar een suite. De kraamafdeling bevindt zich aan de andere kant van de gang, dus u bent altijd heel dichtbij.

   
Andersom is ook mogelijk. Het kan zijn dat u zelf extra zorg nodig hebt die wij op dat moment niet kunnen bieden op de couveusesuite.U blijft dan ook op de kraamafdeling totdat de gynaecoloog/ verloskundige aangeeft dat de situatie weer stabiel is.


Op de Couveuseafdeling hebben we ook twee gesluisde suites Deze gebruiken we voor kinderen met infecties of voor kinderen waarvan de ouders besluiten niet te blijven slapen.


De couveusesuite heeft een eigen douche/ toilet ruimte. Ook vindt u er een magnetron, koelkast en koffiezet apparaat. Om goed te kunnen zorgen voor uw kind is er een in hoogte verstelbare commode met bad en weegschaal. Voor de partner is er een bank die u kunt uitklappen als bed. Ook is er een televisie met internet en radio waar u tegen betaling gebruik van kunt maken.<< Terug naar de onderwerpen