Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Broertjes en Zusjes

Heeft u nog meer kinderen, dan zijn deze van harte welkom. Als uw baby in de couveuse ligt, mogen de deurtjes van de couveuse open, zodat de kinderen aan hun nieuwe broertje of zusje kunnen wennen.


Als u uw kind(-eren) meeneemt naar het ziekenhuis, is het belangrijk dat er iemand met u meekomt die de kinderen opvangt. De kinderen kunnen eventueel speelgoed halen in de ouderkamer, deze bevindt zich voor aan links op de afdeling. Ook kunt u samen met uw kind gebruik maken van deze ouderkamer door daar te spelen of wat te lezen.

De boekjes: “Ik heb een zusje, maar ik mag alleen naar haar kijken" "hoera ik heb een broertje/zusje" en “Onze Ieniemienie baby" geven voor kinderen goed weer hoe het is om een broertje of zusje in de couveuse te hebben. Een boekenlijst vindt u achter in de informatie map op de suite. En bij het onderwerp “uitleenmateriaal"op de website.

Op de afdeling kunt u een broertje/zusje koffertje lenen. Hierin zitten materialen die voor het broertje/zusje bedoeld zijn om de komst van de baby op de couveuse te verwerken.

Moet uw kind erg wennen aan zijn baby broertje of zusje en wilt u hier met iemand over praten, vraag gerust naar de pedagogisch hulpverlener voor advies.


<< Terug naar de onderwerpen